Foto: CH/BHRT
Elvis Ćustendil priznao: Ubio sam Amru Kahrimanović

Elvis Ćustendil priznao: Ubio sam Amru Kahrimanović


Pred vijećem Kantonalnog suda u Tuzli održano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje u predmetu koji se po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona od 05.06.2024. godine, vodi protiv Elvisa Ćustendila, optuženog za krivično djelo Ubistvo.

Ćustendil je danas priznao krivnju za ubistvo.

Podsjetimo, Ćustendil, službenik MUP-a TK, je 7. februara ove godine iz službenog pištolja ubio suvlasnicu ugostiteljskog objekta Sidnay Amru Kahrimanović.

Nakon što je sud u smislu člana 245. stav 1. tačka c) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine razmotrio izjavu o priznanju krivnje i našao da postoji dovoljno dokaza o krivnji optuženog, sud je prihvatio izjavu, te je prema Zakonu o krivičnom postupku FBiH zakazano ročiste za izricanje krivičnopravne sankcije koje će biti održano 17.07.2024. godine u 08,30 sati.

Na ovaj način, optuženi se odrekao prava na suđenje te će ovaj predmet biti pravosnažno okončan, bez provođenja sudskog postupka.

Pogledajte kako izgleda Elvis Ćustendil, policajac koji je iz službenog pištolja ubio Amru Kahrimanović



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija