Emir Suljagić prijavio RAK-u i Tužilaštvu Danijela Simića

Emir Suljagić prijavio RAK-u i Tužilaštvu Danijela Simića


Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjednika Udruženja novinara Republike Srpske Danijela Simića zbog njegovog javnog nastupa na Radio-televiziji Republike Srpske, te pritužbu Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH.

Nedavno je u jutarnjem programu RTRS-a gostovao predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske Danijel Simić koji je izjavio da se svake godine u Srebrenici održava “Potočarski igrokaz”. Reagovao je Direktor Memorijalnog centra Potočari, Emir Suljagić.

Emir Suljagić se tada oglasio na Twitteru gdje je podijelio video u kojem se genocid nad Bošnjacima u Srebrenici naziva i kao “Potočarski igrokaz”.

“Sad ćemo testirati dvije institucije. RAK, kojem ću poslati pritužbu i Tužilaštvo BiH kojem ću poslati krivičnu. Nimalo ne sumnjam u to da vladavina prava u ovoj zemlji prestaje tamo gdje počinju muslimani, ali tek da se uvjerimo da je to uistinu tako”, napisao je nakon ovog gostovanja Suljagić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija