Emir Tahirović (48) ponovo pred švicarskim sudom: Prevario socijalno osiguranje

Emir Tahirović (48) ponovo pred švicarskim sudom: Prevario socijalno osiguranje


Emir Tahirović (48) iz Bosne i Hercegovine, nastanjen u Švajcarskoj, ponovo će se pojaviti pred švajcarskim sudom u pokušaju da spriječi deportaciju zbog prevare socijalnog osiguranja.

Naime, riječ je o čovjeku, selefiji koji je stavio šerijatski zakon iznad švajcarskog i koji već godinama vodi pravnu bitku u više slučajeva. Švajcarskoj javnosti postao je poznat kada je 2015. godine zabranio kćerki da ide u školu jer nije mogla da nosi vjersku maramu, što je škola u St. Margaretenu zabranila.

Tada je Tahirović izgubio na sudu, osuđen je na novčanu kaznu od 4.000 franaka jer je odbio da pošalje ćerku na obavezne časove sporta i plivanja i u skijaški kamp. Osim toga, svom sinu nije dozvolio da učestvuje u božićnoj muzičkoj predstavi. Tada je u presudi navedeno da je kriv zbog opstruisanja prava njegove kćerke na integraciju i praćenje školskog programa.

Posljednji slučaj u nizu je pokušaj socijalne prevare, nezakonito primanje socijalnih davanja tj. socijalne pomoći.

Naime, okružni sud u Rajntalu 2021. proglasio je njega i njegovu suprugu krivim za nezakonito primanje socijalne pomoći i višestruko kršenje dužnosti nege i vaspitanja.

Prijeti mu protjerivanje iz zemlje na deset godina i bezuslovna kazna zatvora od godinu dana.

Tahirović i njegova supruga uložili su žalbu na ovu okrivljujuću presudu, a slučaj će sada biti saslušan pred kantonalnim sudom St.Galenu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija