Emira prije tragedije dijelila potresne statuse na Facebook-u: “Prolazila kroz teško razdoblje zbog narkomana”

Emira prije tragedije dijelila potresne statuse na Facebook-u: “Prolazila kroz teško razdoblje zbog narkomana”


Novi slučaj femicida koji se desio u sarajevskom naselju Alipašino Polje zgrozio je javnost u Bosni i Hercegovini.

Sistem je, očigledno, opet zakazao. Mladu majku Emiru Maslan (1992.) ubio je bivši nevjenčani suprug Anel Bećirović (1989.).

Emira je u više navrata na svom Facebook profilu objavljivala statuse o hrabrim ženama koje odluče da krenu ispočetka. Objavljivala je i o tome šta znači biti dobar čovjek, a sanjala je o mirnom životu.

Iz njenih objava moglo se naslutiti da prolazi kroz teško razdoblje.Borila da dijete zaštiti od trauma, stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol.

“Borila se da dijete zaštiti. Žalila se na rad Centra za socijalni rad Novo Sarajevo. Posebno je bila razočarana kada joj je socijalna radnica rekla da će je Centar tužiti jer ne da dijete ocu, narkomanu.

A on je dolazio po njega kada je htio, nije ga vraćao na vrijeme, isključivao bi mobitel kada ga uzme, dodaje sagovornica koja krivce za smrt mlade majke vidi u sistemu, MUP-u KS, Tužilaštvu koje mu je za premlaćivanje i kontinuirano iživljavanje ranije izrekao kaznu od samo tri mjeseca zatvora, ali i Centru za socijalni rad koji nikada nije bio podrška mladoj majci i njenom djetetu.

Pored Anela maltretiranje je vršila i Mukelefa njegova majka. A sve je počelo kada je ona tražila DNK od 4-godišneg djeteta. Nisu vjerovali da je to njihovo djete.

Stotine žena svakodnevno strahuju za vlastiti i život svoje djece u BiH

Podsjećamo, ubica Bećirović je sedam puta prijavljen policiji, a Emira bila i u Sigurnoj kući.

Bećirović je, nakon što je usmrtio suprugu, sina poveo sa sobom u stan, zbog čega su poslije lociranja trajali pregovori s policijom, kako bi se spasilo dijete. Nakon drame, ubica se predao policiji i danas je saslušan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija