Enes Džanić pijan i drogiran prijetio bivšoj supruzi da će je ubiti

Enes Džanić iz Banje Luke priveden je zbog sumnje da je prijetio smrću bivšoj supruzi B. Dž. Prilikom hapšenja Džanić nije bio “pri sebi” i ispostavilo se da je bio dejstvom alkohola, te sintetičkih droga.

U PU Banja Luka navode da je Džanić priveden nakon što je bivša supruga policiji prijavila da joj telefonom upućuje prijetnje po život.

– Policijski službenici su pronašli i priveli osumnjičenog, te utvrdili da je bio pod uticajem alkohola i opojnih sredstava. Po nalogu suda izvršen je pretres objekata koje osumnjičeni koristi i pronađena su dva pištolja bez serijskog broja, municija, teleskopska palica, kao i medicinska pomagala za koje nije imao potrebni nalaz – navode u PU Banja Luka

Džanić je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu i protiv njega će u redovnoj proceduri biti podnesen izvještaj za najmanje dva krivična djela. Džanić je stari znanac policije. U dva navrata je osuđivan zbog trgovine narkoticima, piše Avaz.

Privođen je i u okviru istrage o paljevini kuće ubijenog građevinskog inženjera Milana Vukelića, ali je u nedostatku dokaza pušten.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79