‘EU ne može održati mir i sigurnost u BiH, toga nema bez Amerikanaca’

‘EU ne može održati mir i sigurnost u BiH, toga nema bez Amerikanaca’


Ivana Stradner, analitičarka iz SAD-a, objavila je danas, 31. marta, interesantan pogled na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

U objavi koja je privukla mnogo pažnje, Ivana Stradner objavila je da su SAD napraviole veliku grešku kada je ‘prepustio Bosnu i Hercegovinu Europskoj uniji’.

“SAD je prepustio Bosnu i Hercegovinu Europskoj uniji. U teoriji, to je bila dobra stvar za uraditi, jer BiH je stvarno ‘problem’ od EU.

U praksi, Europa ne može da očuva mir i sigurnost u BiH. Bez SAD-a i Velike Britanije nema sigurnosti u BiH”, rekla je Stradner.

Kako je dalje navela u objavi, postoji i jedna mogućnost gdje bi se uključile zemlje iz EU, ali liderstvo mora biti prepušteno SAD-u i Velikoj Britaniji.

“Jedino rješenje je da se stvori koalicija voljnih zemalja (SAD, Velika Britanija, možda nekoliko zemalja iz EU kao što su Njemačka, Nizozemska, Francuska i Italija) da se riješi situacija u Bosni i Hercegovini.

Mađarska, Hrvatska i još neke zemlje pod utjecajem iz Beograda će nastaviti da blokiraju. Zato je EUFOR nevažan”, napisala je Ivana Stradner.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija