Evo gdje možete glasati u dijaspori: CIK odabrao biračka mjesta za Lokalne izbore 2024

Evo gdje možete glasati u dijaspori: CIK odabrao biračka mjesta za Lokalne izbore 2024


Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku o lokacijama na kojima će državljani BiH, koji žive u inostranstvu, moći glasati na predstojećim Lokalnim izborima 2024. godine.

Glasanje će biti organizovano u 14 diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine u osam različitih država.

Među gradovima u kojima će biti moguće glasati su ambasade BiH u Beogradu, Berlinu, Beču, Kopenhagenu, Hagu, Ljubljani, Stockholmu, kao i u Briselu, gdje će glasanje biti omogućeno i za državljane BiH iz Belgije i Luksemburga.

Osim ambasada, glasanje će biti organizovano i u generalnim konzulatima u Minhenu, Frankfurtu i Stuttgartu, te u počasnim konzulatima u Grazu i Salzburgu.

Ove godine, po prvi put, glasanje će biti omogućeno i u počasnom konzulatu BiH za Gornju Austriju.

CIK je također naglasio da zbog nedovoljnog broja prijavljenih glasača, glasanje neće biti organizovano u određenim diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Ipak, svi prijavljeni glasači moći će iskoristiti svoje pravo glasa putem pošte. Informacija o načinu glasanja bit će dostavljena glasačima najkasnije 40 dana prije izbora, a sve odluke o biračkim mjestima bit će dostupne na web stranici Centralne izborne komisije BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija