Evo kako je “Vidovita Stefana” na crnoj magiji zaradila 33.000 KM

Evo kako je “Vidovita Stefana” na crnoj magiji zaradila 33.000 KM


Naivna Prijedorčanka je putem Vibera kontaktirala s Vidovitom Stefanom te joj je u nekoliko navrata uplaćivala novac

Prijedorska policija traga za Vidovitom Stefanom, koja je Prijedorčanku preko Vibera ojadila za 33.000 maraka govoreći joj da će joj “skinuti crnu magiju”. Policija je o ovoj prevari obavijestila i Okružno javno tužilaštvo Prijedor, gdje navode da se “preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca i rasvjetljavanja krivičnog djela”.

Lažna obećanja

Žrtva je putem aplikacije Viber kontaktirala s Vidovitom Stefanom tražeći od nje pomoć. Vidovnjakinja joj je rekla da joj može pomoći, ali da Prijedorčanka mora unaprijed platiti.

– Tako je žrtva u više navrata uplaćivala određenu sumu novca na devizni račun koji joj je dala prevarantica. Kada je shvatila da od pomoći nema ništa, sve je prijavila policiji, saznajemo od izvora bliskog istrazi. U PU Prijedor apeluju na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, da ne nasjedaju na lažna obećanja pružanja pomoći ili usluga skidanja crne magije.

– U slučaju da budete mete ovakvih prevara obratite se najbližoj policijskoj stanici ili pozovite besplatan broj 122, istakli su iz policije.

I Trebinjka S. G. prijavila je policiji da ju je osoba iz Srbije, koja se predstavlja kao Vidovita Vladimira, prevarila za gotovo 15.000 KM. Oštećena je u posljednja četiri mjeseca nepoznatoj osobi koja se predstavila kao vidovnjakinja i proročica uplatila 14.800 KM kako bi pomogla kćerki koja je duševno oboljela. Nakon što pomoći nije bilo, Trebinjka je shvatila da je bila u zabludi i slučaj je prijavila policiji. Vidovnjakinju je glumila i Zora Damjanović, koja je uhapšena u septembru prošle godine.

Predstavljajući se da je Baba Persida i Vidovita Radenka, navodila je da liječi brojne bolesti i skida crnu magiju te je na taj način zaradila 800.000 KM. Tokom istrage protiv nje je utvrđeno da se bavila nadriljekarstvom i na prevaru od više osoba iz RS-a uzela 809.616 KM. S obzirom na to da se radi o stranoj državljaki, odmah nakon hapšenja joj je određena mjera pritvora. Ona je u više navrata od građana tražila novac i razne lične predmete koje su joj oni slali autobusom do određenih lokacija, a za te predmete je navodila da na njima treba obaviti određeni obred te da će ih nakon toga vratiti.

Čarape i sapun

Posljednja žrtva joj je bila žena sa područja Oštre Luke koja je dovedena u zabludu da će magijom biti izliječena uz nadoknadu od 13.000 KM, koje je poslala u torbi autobusom do Dervente, skupa sa čarapama, posteljinom, sapunom oštećene žene. Poslije je Damjanovićeva ponovo kontaktirala s oštećenom ženom i tražila dodatnih 3.000 KM. Naivni ljudi su joj slali novac, nakit i odjeću, prodavali stanove u kojima žive samo da ona obavi obred (?!).

Podsjetimo i na nedavni slučaj kada je vidovnjakinja Sava ženu iz Oštre Luke prevarila za 13. 000 KM, obećavajući joj izlječenje crnom magijom piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija