Evo kakvo je zdravstveno stanje žene na koju je pala fasada u Sarajevu

Evo kakvo je zdravstveno stanje žene na koju je pala fasada u Sarajevu


Prilikom obrušavanje fasade na jednom od objekata u ulici Ferhadija u Sarajevu povrijeđena je 72-godišnja žena koja je zadobila teške tjelesne povrede, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U srijedu oko 14:15 sati u ulici Ferhadija, općina Centar Sarajevo došlo je do obrušavanja fasade kojom prilikom je povrijeđena R.B., rođena 1952. godine, nastanjena u Sarajevu.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstantovao da je 72-godišnjakinja zadobila teške tjelesne povrede – prelom lopatične kosti, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Inače, o ovom nemilom događaju se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je povrijeđenoj građanki poručila da tuži odgovorne te da će joj Grad Sarajevo pružiti svu potrebnu pravnu pomoć.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija