Evo kolike su cijene alkohola u parlamentu: Nije skupo ni za napit se

Prije nekoliko dana smo objavili kako za relativno male pare se može dobro pojesti u Parlamentu BiH. Prateći tu tradiciju, danas smo stigli i do pića, tačnije alkohola.

Prema fotografiji koja je osvanula na društvenim mrežama, tako se mogu vidjeti cijene alkoholnih pića.

Malo točeno pivo od 0.33l parlamentarci će platiti 1,5 KM, većinu ljutih pića mogu kupiti po cijeni od dvije KM dok neka skuplja poput Chivasa, Jack Danielsa, Viljamovke će platiti četiri KM.

Flaša fina od 0,75l se kreće od 15 do 25 KM, a jedna čaša košta 3 KM.

Podsjećamo, parlamentarci imaju i novi jelovnik, a izračunali smo da se za desetak maraka mogu dobro najesti, a koliko vidimo i popiti.

Tako u restoranu u parlamentu teleća čorba košta nevjerovatnih jedan KM, a seoska čorba dva KM. Glavno jelo kreće se u rasponu od tri do četiri KM, a prilozi su također jedan KM, koliko koštaju i salate.

Na sve to ide i desert u iznosu od 1,5 KM koliko koštaju kolači u restoranu državnog parlamenta piše Una

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Naravno govorimo o našim vrlim parlamentarcima, koji osim što zarađuju sjajno u ovoj napaćenoj zemlji, dobro se i hrane, a vala i malo potroše.

Tako je na društvenim mrežama “iskočio” cjenovnik novog menija za parlamentarce, koji na prvi pogled pokazuje da se za relativno malo novca, oni dobro najedu i napiju.

Na jelovniku je tako moguće pojesti teleću supu po cijeni od marku, a tu je i seoska čorba koja košta dvije marke.

Za predjela su na meniju sendviči, te pura, a ovdje je najskuplji sendvič sa goveđim pršutom koji košta tri marke.

Kada su u pitanju gotova jela, najskuplje su ćureće sote s gljivama za koje naši parlamentarci izdvoje čak četiri marke.

Jela od svinjskog mesa koštaju četiri marke.

Inače, ovdje je najskuplja riba, i to pastrmka, a kilogram košta 20 maraka.

Prilozi, te salate koštaju po marku, dok je kolač 1,5 KM. Nadamo se samo da je kolač sladak, onakav kakav nije život građana u ovoj zemlji, gdje većina živi od danas do sutra.

U prevodu parlamentarac se itekako dobro najede za samo 10-ak maraka, pogotovo kada se uzme u obzir da zarađuju za svoj (ne)rad na mjesečnom nivou između 5.500 i 6.000 maraka.

Malo li im je…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79