Evo zašto je MUP KS odbio skup podrške Miloradu Dodiku. Ovo su dva razloga

Evo zašto je MUP KS odbio skup podrške Miloradu Dodiku. Ovo su dva razloga


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo službeno je odbilo i drugi zahtjev za skup podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću.

Saopštenje MUP-a KS prenosimo u cijelosti:

“Policijska uprava Novi Grad, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rješavajući po zahtjevu HO ‘Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH’ za održavanje javnog skupa ispred Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u ulici Kraljice Jelene br. 88, općina Novi Grad, na dan petak, 01. septembar, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja, iz razloga neispunjavanja formalnih uslova, kao i iz sigurnosnih razloga.

Podnosilac zahtjeva nije ispunio obaveze propisane Zakonom o javnom okupljanju (‘Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 32/09 i 11/11), a koje se, između ostalog, ogledaju u nepoduzimanju naloženih dodatnih mjera, na zahtjev nadležnog policijskog organa.

Nadležni policijski organ procjenjuje i da bi usljed održavanja predmetnog javnog skupa nastupila stvarna opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Zaključno, u skladu sa članom 16. Zakona o javnom okupljanju (‘Službene novine Kantona Sarajevo’, br. 32/09 i 11/11), nadležna policijska uprava izdala je rješenje o zabrani održavanja javnog skupa.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija