Fadil Novalić: Iza svega je NiP i grupa iz Gacka

U Sudu BiH danas je nastavljeno iznošenje završnih riječi odbrane u aferi ‘Respiratori’, a glavna zvijezda bio je Fadil Novalić.

Zanimljivo je da se Sudskom vijeću obratio i prvooptuženi Fadil Novalić, SDA-ov premijer FBiH i čovjek s američke crne liste.

Naravno, Novalić je kazao da je nevin i da kineski respiratori nisu nabavljeni mimo zakona.

Kazao je da su svjetske vlade proglašavale državnom tajnom ono što su radile u pandemiji, a da to oni nisu uradili.

“Jer mi nemamo šta da krijemo”, naveo je Novalić.

Za to što se našao na optuženičkoj klupi zbog nabavke neupotrebljivih malina-respiratora, Novalić ima jednostavno objašnjenje – zavjera!

Tako su se protiv njega udružili politički protivnici i dijelovi pravosuđa.

Cilj je naravno prost – medijski ga diskreditirati, ali ne samo njega, nego i njegove stranačke šefove – bračni par Bakira i Sebiju Izetbegović!

Tako se samo čekao pogodan trenutak, a pandemija je bila idealna. Dokaz: To što je njegov savjetnik Hasan Ganibegović uslikan kod advokata Kadrije Kolića.

Optužio je Igora Stojanovića (SDP) da ih je on slikao, pa je citirao poruku koju je poslao Ganibegoviću:

“Što si išao tamo, sad si od mene napravio vođu kriminalne grupe”, citirao je Novalić.

Novalić je kazao da je stranka Narod i Pravda ustvari masterminde te akcije i da su imali tzv. media plan za njegovu diskreditaciju. U svemu je učestvovao, kako je rekao, jedan ministar iz Vlade FBiH.

Cijelu tu zavjerenički grupu Novalić je nazvao “Gacko je čudo”. On je očito aludirao na federalnog ministra Aljošu Čamparu i njegovog brata – državnog tužioca Dubravka Čamparu.

S obzirom da je, kako kaže, nevin i da se radi o običnoj zavjeri – Novalić je istakao da se osjećao kao u romanu Franca Kafke “Proces”.

“Neka pobijedi pravda, pa neka propadne svijet”, rekao je Novalić.

Iduće ročište, kada će biti nastavljeno iznošenje završnih riječi odbrane, bit će održano 15. marta piše Raport

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79