Fadil Novalić: Mjerama smo pomogli milion ljudi

U programu Hayat televizije gostovao je crnolistaš, osumnjičeni u aferi Respiratori i premijer FBiH Fadil Novalić.

On kaže da je pomogao milion ljudi.

Međutim, dodaje da je bez obzira na sve to zadovoljan ostvarenim.

“Sama činjenica da smo ostali likvidni, da smo pomogli gotovo milion ljudi našim mjerama. Sama činjenica da smo sve ciljeve ostvarili govori da možemo biti zadovoljni u vrijeme kad je kriza eskalirala do krajnjih granica”, rekao je Novalić.

“Došlo se do proračuna da infrastruktura ima najveći utjecaj na našu ekonomiju. Jednostavan je odgovor zašto. Gradeći autoceste od radne snage, kompanija, do asfalta, šljunka… sve se proizvodi u BiH. Jedino oprema koja radi je uvezena. Mi smo to vidjeli. Ako uložimo milijardu, 80-tak posto nam se vrati u BDP, za razliku od npr. izgradnje energetskih kapaciteta gdje praktično tehnologiju uvozimo izvana i tad skoro sav novac ide napolje. Fokusirali smo se na infrastrukturu. Promijenili smo potpuno način razmišljanja. Sad smo rekli, gradimo sve, i na jugu i na sjeveru. Sedam dionica, a osmu uvodimo, gradimo. To su krupne dionice. Praktično smo napali cijeli autoput i osam dionica uskoro, do polovine godine. Bit će u igri 4.5 milijarde KM ulaganja u infrastrukturu. U protekle četiri godine, do sad najviše u proteklih 20 godina, uspjeli smo uložiti 800 miliona, onda možete vidjeti kakva će to biti razlika i kakav pozitivan utjecaj biti na ekonomiju FBiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79