Fadil Novalić se nije udostojio doći na današnju primopredaju dužnosti Nerminu Nikšiću

Današnjoj primopredaji dužnosti između novih i starih ministara u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu nije prisustvovao dosadašnji premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

U Vladi FBiH je potvrđeno da primopredaji nije prisustvovao sada već bivši premijer Novalić “zbog ranije najavljenog puta”.

“Susretu novoizabranih i dosadašnjih federalnih ministara nije prisustvovao Novalić zbog ranije najavljenog puta, a što je danas rekao i novoimenovani premijer Federacije Nermin Nikšić na današnjem sastanku. Tako je rekla i zamjenica premijera Novalića, dosadašnja federalna ministrica finansija Jelka Milićević”, rečeno je za Faktor u Vladi Federacije BiH.

Iako su se u javnosti pojavile informacije kako je bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić ostavio poruku, odnosno pismo novoizabranom premijeru, u Vladi kažu da za to ne znaju.

“Koliko nam je poznato, niko nije spomenuo poruke”, kazali su u Vladi FBiH, dok je Nikšić novinarima izjavio da mu je Novalić “ostavio pismo u kojem je dio primopredaje”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79