Faruk Kapidžić (SDA): “Iza nas je hiljade šehida a iza vas visoki predstavnik

Faruk Kapidžić (SDA): “Iza nas je hiljade šehida a iza vas visoki predstavnik


Centralna izborna komisija donijela je odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Izbor će se održati u nedjelju, 29. oktobra 2023. godine. Kao kandidati do sada su zvanično prijavljeni Irfan Čengić, Dženan Selimbegović. Na Instagram profilu mladog SDA političara Harisa Zahiragića, objavljena je fotografija mladića iz stranačke organizacije SDA Stari Grad koji se aktivno pripremaju za predizbornu kampanju.

SDA i NES su Selimbegovića predstavili kao čovjeka ličnog, moralnog integriteta i kompetencija, kandidata nove energije koji će raditi u interesu svih stanovnika Starog Grada. Obećao je građanima redovne linije u javnom prijevozu ako postane načelnik, parkove za djecu u svim mjesnim zajednicama, ulice očišćene od snijega i smeća.

SDA već krenula u predizbornu kampanju: Kažu da Stari Grad nije za prodaju

“Iza nas je stotine pročitanih knjiga i hiljade bosanskohercegovačkih šehida.
Iza vas je par ambasada, kupljenih diploma i visoki predstavnik.

Pa zar ste stvarno mislili da ćemo mirno šutiti i gledati dok na dolarima plaćenim medijima, nametnuti kakvi jeste, prevarenom narodu izdaju prodajete pod kompromis.

Kompromis je riječ za obostrani ustupak, a izdaja za jednostrani.” napisao je Faruk Kapidžić na svom Facebook profilu.

 

Prema informacijama koje su nam dostavili iz SDA Stari Grad Dženan Selimbegović rođen je 1974. godine u Sarajevu. Armiji Republike Bosne i Hercegovine priključio se kao dobrovoljac 1992. godine. Nakon završetka agresije, upisuje i diplomira na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

“Karijeru pravnika, veoma uspješno i sa izvrsnim rezultatima, gradi kroz organe uprave na različitim nivoima. Od 2013. godine do danas obnaša funkciju zamjenika Generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Nikada ranije nije bio kandidat na izborima. Oženjen je i otac dvoje djece”, istakli su.

Poručuju da se Općina Stari Grad, a nakon svega što se u njoj dešavalo, posebno u posljednje vrijeme, nalazi se u teškoj situaciji.

“Stoga, smatrali smo kako našu Općinu može stabilizovati samo pošten čovjek, sa ozbiljnim referencama i sa velikim životnim i stručnim iskustvom”, zaključio je Zahiragić.

Ranije je svoju kandidaturu za načelnika najavio zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član SDP-a Irfan Čengić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija