Faruk Suljović (22) kilometrima skuplja novac za oboljele bh. sugrađane i sugrađanke

Faruk Suljović (22) kilometrima skuplja novac za oboljele bh. sugrađane i sugrađanke


Faruk Suljović (22) je student Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu. Sa nepunih deset godina izgubio je oca koji nije dobio bitku sa rakom. Njegova želja je da pomogne oboljelim ljudima, te je osmislio humanitarno-sportski projekat na relaciji Sarajevo – Olimp.

Cilj ovog projekta jeste prikupljanje novca za liječenje osoba oboljelih od raka i drugih teških oboljenja.

Polazna tačka triatlona koji će se održati od 25. avgusta do 7. septembra je sportsko igralište na Mojmilu, Trg Barselone, a krajnja je vrh planine Olimp u Grčkoj. Ukupna dužina putovanja iznosi oko 850 kilometara u jednom pravcu, a Faruk će na ovom putu proputovati kroz BiH, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Grčku.

Za Farukove kilometre svi koji žele mogu donirati novac, a sva prikupljena sredstva idu u Fond za liječenja Udruženja Pomozi.ba. Osim kupovine kilometara putem web platforme, donacije su moguće i pozivom na trajni humanitarni broj Fonda za liječenje 17021, kojim se doniraju 2 KM kao i naših žiro računa sa naznakom „Farukovi kilometri“.

Ovaj sportski triatlon sastoji se iz više disciplina, a to su: trčanje, vožnja bicikla, plivanje i planinarenje. Ruta triatlona je topografski raznolika, tj. puna uspona i padova, što je simbolično putovanju kroz koje prolaze osobe sa ovim oboljenjima.

Upute za uplate pronađite ovdje.

Zašto baš Olimp? Zato što planina Olimp prema mitologiji predstavlja dom prvih olimpijskih igara, pa samim tim i u neku ruku, začeće sporta kakvog danas poznajemo. Nastavak ove tradicije se prenio i na naš grad, Sarajevo, 1984. godine. Ovim projektom bi se ponovo napravila simbolična poveznica ova dva mjesta održavanja svjetski poznatih igara.

Prijatelji ovog humanitarno-sportskog projekta su: Kantić Touristik, Info Studio, BEMA BA, ERVENA, Inžinjering1 Jelah, GMS sport, Forpak, Frizerland, Media-S, Sportsko udruženje “Semper Paratus”, PZU – Apoteka GRAL Sarajevo, Udruženje “Asocijacija studenata Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta” Univerziteta u Sarajevu, Poljoprivredno – prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija