Fatmir Alispahić prijavio Jasmina Mulahusića: Oglasilo se i Tužilaštvo

Fatmir Alispahić prijavio Jasmina Mulahusića: Oglasilo se i Tužilaštvo


Fatmir Alispahić je zahvalan na brzoj reakciji Federalnog tužilaštva, ali dodaje da svakodnevno trpi prijetnje koje su izazvane objavama paradržavne i kleropolitičke obavještajne službe kod Bošnjaka, koja djeluje pod imenom „Yasmin Mulahusein“

 

 

Fatmir Alispahić predao je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine prijavu protiv Jasmina Mulahusića zbog prijetnji upućenih, kako navodi, njemu i njegovom sinu. Tim povodom upito je saopćenje za javnost u kome navodi sljedeće:

Federalna tužiteljica Alma Tirić službenim je dopisom obavijestila Fatmira Alispahića da su njegove prijave protiv Jasmina Mulahusića, zbog poticanja na ugrožavanje sigurnosti Fatmirovog sina Ajasa, dopisom ovog tužilaštva broj: T 11 0 KTA 0007299 22 od 21.12.2022. godine, dostavljeni na dalji rad i odluku Tužilaštvu BiH.

Federalna tužiteljica Alma Tirić je navela da se imaju u vidu i drugi navodi priloženih dokumenata, koji su u međusobnoj povezanosti sa raspoloživim informacijama iz sredstava informisanja, iz kojih bi slijedilo da „Tužilaštvo BiH protiv prijavljenog Jasmina Mulahusić vodi istragu i zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti iz člana 145. a) KZ BiH, jer je u dužem vremenskom periodu putem društvenih mreža, čiji je prijavljeni administrator, plasirao uvredljive i prijeteće poruke između ostalog i protiv novinara, političara i dr. lica odnosno članova njihovih porodica“.

Takvim bi se, navodi tužiteljica Tirić, mogle okarakterisati i plasirane poruke koje je Fatmir Alispahić priložio uz prijave, a čime i postoji osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela iz člana 145. a) KZ BiH, na štetu Fatmira i njegovog sina, zbog čega je ocijenjeno potrebnim priloženo dostaviti Tužilaštvu BiH, zbog međusobne povezanosti sa predmetom protiv prijavljenog Jasmina Mulahusić u radu tog Tužilaštva i jedinstvenog preduzimanja svih potrebnih radnji u vezi i sa prijavom i prilozima.

Fatmir Alispahić je zahvalan na brzoj reakciji Federalnog tužilaštva, ali dodaje da svakodnevno trpi prijetnje koje su izazvane objavama paradržavne i kleropolitičke obavještajne službe kod Bošnjaka, koja djeluje pod imenom „Yasmin Mulahusein“.

– Ako znamo da se SDA i Bakir Izetbegović nikad nisu ogradili od poziva na nasilje koje se u njihovo ime plasira putem projekta „Yasmin Mulahusein“, ako znamo da se ekstremističke objave sa ovih stranica, kao sveto slovo, prenose u zatvorenim FB grupama SDA, onda vidimo da imamo ozbiljniji problem. Jer, nije to pojedinac, to je zavjerenička grupa koja predstavlja sigurnosnu prijetnju i ugrožava zakonski poredak – kaže Fatmir Alispahić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija