Federalni inspektori: Kažnjavat ćemo sve koji budu građanima prodavali pelet iznad 561,60 KM

Federalni tržišni inspektorat će od subote vršiti usmjerene pojačane inspekcijske nadzore proizvođača i prometnika peleta u Federaciji BiH, u skladu sa Odlukom Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet.

Ograničena cijena u FBiH: Tona peleta sa PDV-om 561,60 KM

Odlukom Vlade FBiH donesenom na današnjoj sjednici, propisana je najviša prodajna cijena peleta. Prema odluci, ta cijena ne može prelaziti 480 KM plus PDV u trgovini na malo, po toni na svim pakovanjima. Odluka stupa na snagu u subotu, a za realizaciju i nadzor nad njenim provođenjem zadužene su federalna i kantonalne tržišne inspekcije, na temelju Zakona o kontroli cijena.

Kazne za nepoštivanje propisanih mjera neposredne kontrole cijena utvrđene su Zakonom o kontroli cijena.

Svi proizvođači i prometnici peleta su pozvani da koriguju cijene u skladu sa Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmet sankcionisanja.

Građani se pozivaju da prijave prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM (480 KM plus PDV) u maloprodaji putem:

– kontakt forme “Prijavi nepravilnost” na web stranici FUZIP https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/

– telefona za prijave 033/22 66 44 (otvoren 24 sata)

– e-maila info@fuzip.gov.ba

– poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.

Drvosječa: Odluka Vlade FBiH o cijeni peleta će napraviti haos, obustavit će se proizvodnja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79