Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak otvorio matematičko takmičenje

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak otvorio matematičko takmičenje


Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je otvorio 27. Kantonalno takmičenje za učenike srednjih škola iz matematike, koje je održano u srednjoj Medicinskoj školi Zenica.

Ukazao je na značaj razvoja nauke i sticanja obrazovanja kod mladih, koji su važna karika u razvoju društva.

“Čestitam organizatorima na promovisanju nauke, vrijednosti obrazovanja, podršci učenicima i nastavnicima. Obrazovanje ne samo da daje priliku za sticanje znanja iz različitih oblasti nauka, nego nudi i priliku da steknete iskustvo u oblasti koja vas interesuje, da se gradite kao ličnost te razvijate potrebne vještine kako bi mogli da obavljate različite poslove. Na taj način dajete svoj doprinos razvoju cjelokupnog društva, kao što su to radili mnogi naučnici prije vas”, rekao je Isak.

Učenicima je poručio da im cilj treba biti „razvoj nauke u svrhu društvene dobrobiti koja će doprinijeti da svijet postane bolje mjesto za život“.

Naglasio je da su obrazovani ljudi sposobni da doprinesu, kao i da budu pokretači svih društvenih aktivnosti.

Također, Isak je takmičarima poželio puno uspjeha, da postignu što bolje rezultate, a roditeljima je čestitao na podršci koju pružaju svojoj djeci.

Na takmičenju su učestvovala 124 učenika sa područja cijelog Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija