Fijasko na protestu ispred RTS-a: Ispred zgrade se pojavilo samo dvoje ljudi

Fijasko na protestu ispred RTS-a: Ispred zgrade se pojavilo samo dvoje ljudi


Večerašnji protest koji je organiziran ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) zbog odluke o predstavniku Srbije na Eurosongu doživio je fijasko. Uprkos širenju poziva na društvenim mrežama, na događaj je došlo tek nekoliko ljudi, uključujući novinare, zaposlenike RTS-a i trojicu policajaca koji su osiguravali prostor.

Protest je bio organiziran nakon što je popularna izvođačica Breskvica nije odabrana kao predstavnica Srbije na Eurosongu. Kritike su upućene Breskvici zbog njezinog poziva na protest, a mnogi smatraju da bi se energija trebala usmjeriti na ozbiljnije probleme, poput izborne krađe.

“Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke (DS), izjavio je ranije za Danas.rs da bi protest zbog izborne krađe bio mnogo svrsishodniji nego protest zbog izbora ‘Pesme za Evroviziju'”, prenosi se.

Neki od kritičara tvrde da je Breskvica izjavom o potrebi za protestima zapravo pokazala različite stavove nego što ih je prije naglašavala.

Uprkos tome što je pjevačica istaknula kako joj nije teško palo što nije pobijedila na Eurosongu, neki su mišljenja da je njezina izjava sugerirala suprotno.

Dodatno, Sajsi MC, članica žirija “Pesme za Evroviziju”, navodno nije dala nijedan bod Breskvici, što je rezultiralo prijetnjama smrću upućenim protiv nje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija