Fikret Abdić na predizbornom skupu Laburista: Poziva da se glasa za Đogića

Fikret Abdić na predizbornom skupu Laburista: Poziva da se glasa za Đogića


Zabranom kandidovanja na izborima i obnašanja vlasti ratnim zločincima, ispunjeno je obećanje žrtvama genocida. Da ne bude zabune, to nisu uradili bh. političari, nego visoki predstavnik. Političari, nažalost, i dalje veličaju ratne zločince.

Fikret Abdić, osuđen zbog osnivanja sabirnih logora, maltretiranja, korištenja zarobljenika kao živog štita, po izlasku na slobodu kandidovao se na izborima i nesmetano obnaša funkciju načelnika Velike Kladuše.

Od lokalnih izbora ove godine više se neće moći kandidovati, kao ni ostali osuđeni za ratne zločine koji su u protekle dvije decenije bili su na kandidatskim listama i imenovani na javne funkcije.

Međutim, osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić iskoristio je predizborni skup da se obrati prisutnim MZ Podzvizd, Velika Kladuša.

Naime, Abdić se obratio treći dan izborne kampanje, 08. septembra, gdje su Laburisti proveli na području MZ Podzvizd i prisutne građane podsjetili na sve dosadašnje realizirane projekte i aktivnosti u ovoj kladuškoj mjesnoj zajednici, što predstavlja drsko iskorištavanje predizborne kampanje u korist motivacijskih govora presuđenog ratnog zločinca.

Za ovakve nastupe i veličanje ratnih zločinaca odgovorni su i kandidat za načelnika iz Laburističke stranke, ali i sama Laburistička stranka. Ratni zločinci nemogu biti primjer po bilo kojem osnovu pišu Negatori Genodica


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija