Fitore Pacoli: Predali smo Kosovo Srbiji

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Fitore Pacoli uputila je kritike kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju.

Ona je napomenula da se sporazumom u Washingtonu, pogotovo tačkom 15 koja je u vezi sa moratorijumom, Kosovo zapravo odreklo svoje “državnosti”, prenosi Koha.

-Ova obaveza je istakla spremnost ove nelegitimne vlade da suspenduje članstva u međunarodnim organizacijama. Ovaj moratorijum naneće štetu Kosovu. Pretposljednja tačka sporazuma to navodi. Dakle, imamo ilegalnog premijera koji je počinio povredu Ustava. To je postupak bez presedana, rekla je Fitore Pacoli.

Napomenula je da ne postoji država koja je odlučila da zabrani aktivnosti Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama, kao i da ne postoji primjer u svijetu da se jedna zemlja dobrovoljno odriče članstva, kao što je to slučaj sa članstvom u SZO i Unesku, što je samo jedna od spornih tačaka sporazuma u Washintonu.

-Proces jačanja Kosova za članstvo je degradiran, čak i članstvo sa fusnotama. Dok smo sada, izgleda potpuno odustali. Prvo je umanjeno članstvo Kosova fusnotom i Kosovo je blokirano u mnogim dimenzijama. Članstvo Kosova prevazilazi kosovske interese, ocijenila je Fitore Pacoli.

Kako je rekla, srpska kampanja se nastavlja. Prema njenim riječima, nije bilo garancija da će Srbija stati.

-To je predaja Kosova Srbiji, rekla je ona.

Njen stranački kolega Enver Dugoli Hotijevu vladu je nazvao i “neukom”.

-Ova vlada je izgubljena, neuka i izuzetno štetna. Oni pokušavaju da uspavaju građane pričom o članstvu u NATO. Hoti je u Washingtonuu potpisao obećanje da se neće pridružiti raznim organizacijama, a izgleda da aktuelna vlada uopšte i ne zna da je i NATO takođe međunarodna organizacija, rekao je Dugoli, dodajući da ovu vladu, izgleda, najmanje zanima članstvo.

Zaključuje da, “ne samo da nas sporazum ne zbližava već”, kako navodi, “zapravo nas samo udaljava od međunarodne zajednice”, prenosi B92.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79