FK Laktaši za gostovanje u Bijeljini iskoristio Arkanovu fotografiju boraca koji su odgovorni za etničko čišćenje

U vrhu fotografije napisano je “Ofanziva na Bijeljinu”, a umjesto glave ratnog zločinca Arkana montiran je kapiten FK Laktaši Borisa Ostojića, a na fotografiji su još trojica fudbalera ovog kluba

FK Laktaši u okviru 15. kola Prve lige RS gostuje Radniku iz Bijeljine, a iz ovog kluba na sramotan način su najavili susret koji se igra za vikend.

Naime, zvanična stranica FK Laktaši je ovu utakmici najavila na sramotan način uz izmijenjenu fotografiju slavnog fotoreportera Rona Haviva na kojoj se nalazi ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan sa svojim “tigrovima” koji je počinio nezapamćene ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom i u Bijeljini piše Avaz.

 

U vrhu fotografije napisano je “Ofanziva na Bijeljinu”, a umjesto glave ratnog zločinca Arkana montiran je kapiten FK Laktaši Borisa Ostojića, a na fotografiji su još trojica fudbalera ovog kluba.

Podsjetimo, “Tigrovi” koje je vodio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan 1. aprila 1992. godine okupirali su Bijeljinu, nakon čega je naređeno sistematsko zlostavljanje i ubijanje muslimanskog stanovništva. Tada je ubijeno najmanje 48 civila Bošnjaka.

Vođa srpskih Tigrova Željko Ražnatović, poznat kao Arkan, pozira sa svojom paravojnom jedinicom u Erdutu, u Hrvatskoj, u jesen 1991. godine. Arkanovi Tigrovi su odgovorni za veliki dio etničkog čišćenja koje se dogodilo na početku rata u BiH. (autor: Ron Haviv/VII)

„Arkan je tu sliku obožavao,“ prisjetio se Haviv, kome je ona omogućila pristup Tigrovima. Tada su se domine Jugoslavije već rušile, a Haviv je sljedeći put sreo Arkana u Bosni, u gradu koji se zove Bijeljina. Podsjetio je Arkana da je on napravio onu sliku s tigrom. “Zatražio sam njegovu dozvolu da idem s njim i njegovom jedinicom dok, prema njegovim riječima, čiste grad od muslimanskih fundamentalista.“ Arkan je pristao i ta će odluka imati dubokosežne posljedice i za njega i za Haviva

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79