Uposlenika Ministarstva finansija RS šokirao javnost zbog svog Tweet-a o “pravim Banjalučanima”

 

Damjanu Trniću, uposleniku Ministarstva finansija RS, koji je objavom na Twitteru o “pravim Banjalučanima” izazvao bijes javnosti, prijeti disciplinski postupak, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

– Pravi Banjalučani su samo oni koji su rođeni i žive od prvog dana u Banja Luci, a bar jedna generacija iza njih (odnosno roditelji) također moraju imati te “uslove”. Ovi ostali su svi “fejk”, a sve ih je više – glasi Trnićeva objava.

Poslije se izvinuo, a potom zaključao profil.

Kako je Nezavisnim potvrđeno iz Ministarstva finansija RS, Trnić je po osnovu ugovora na određeno vrijeme od 1. jula ove godine zaposlen na poslovima stručnog saradnika za računovodstvene operacije na nivou Glavne knjige trezora, sa srednjom stručnom spremom.

Upoznat je sa Kodeksom ponašanja državnih službenika, kao i da je istupanje svakog pojedinca njegova lična odgovornost, koja sa sobom može snositi posljedice, jer se državni službenik svojim istupima ne smije ponašati na način da šteti ugledu službe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79