FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu i protiv Damira Kasuma

FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu i protiv Damira Kasuma


FK Sarajevo i novi menadžment kluba nastavili su sa provjeravanje poslovanja kluba u prethodnim godinama.

S tim u vezi menadžment kluba sa Koševa je tokom aprila podnio krivičnu prijavu protiv bivše generalne direktorice Sabrine Buljubašić, koja je krajem prošle kalendarske godine sporazumno raskinula ugovor sa klubom i napustila to radno mjesto.

Nakon što su iz kluba potvrdili da je podnesena prijava, rečeno je da će se nastaviti sa revizijom poslovanja, a ako se utvrde nepravilnosti uslijedit će nove prijave.

Kako piše Sport1, Sarajevo je podnijelo još jednu krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Ovog puta se radi o Damiru Kasumu, koji je obavljao funkciju predsjednika kluba tokom 2020. i 2021. godine, a dolaskom Ismira Mirvića u klub, napustio je tu funkciju.

U prijavi su navedene sve nepravilnosti u rukovođenju kluba dok je Kasum imao rukovodeću poziciju, a sada je na organima Tužilaštva, da utvrde da li ima osnova za pokretanje postupka utvrđivanja krivične odgovornosti. Očigledno je da su u klubu odlučni da kompletno poslovanje pregledaju i na osnovu utvrđenih činjenica poduzmu naredne korake.

Iako smo pokušali doći do provjere ove informacije, još uvijek nismo dobili zvaničnu potvrdu od strane menadžmenta FK Sarajevo po ovom pitanju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija