Formalni oglas za posao u Kalesiji: “Prijem postojeće uposlenice na neodređeno ili dolazak novog radnika?”

Formalni oglas za posao u Kalesiji: “Prijem postojeće uposlenice na neodređeno ili dolazak novog radnika?”


JZU Dom zdravlja Kalesija raspisuje javni oglas za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme na sljedeću radnu poziciju:

Doktor stomatologije – 1 izvršilac.

Opis poslova, uslove i način apliciranja možete pogledati u tekstu javnog oglasa koji se nalazi na linku ispod:

JAVNI OGLAS

Zanimljivo je da po sistematizaciji u JZU Dom zdravlja Kalesija potrebno 4 stomatologa, i da, evo, žele upotpuniti tu kvotu. Dom zdravlja Kalesija već ima 4 stomatologa, i pitanje je da li se radi samo o tome da “rješavaju” jednu od uposlenica na neodređeno (u tekstu Konkursa se traži godina iskustva!), ili pak da neko odlazi na specijalizaciju, pa je “potrebno” popuniti to mjesto. Vjerovatno se samo radi o prvoj opciji, i izvinjavamo se što smo vam oduzeli vrijeme na čitanje ovog teksta. Ono što je zanimljivo je činjenica da se mnoge usluge ne mogu završiti u ovoj ustanovi, najčešće zbog nedostatka opreme i potrebnog materijala, a pacijenti se šalju u privatne ordinacije.

Za druge potrebne usluge u Domu zdravlja Kalesija pacijenti nemaju priliku imati niti jednog ljekara, ili pak se prilagođavati povremenim dolascima određenim danima, ili, još gore, za takve usluge ići u privatne klinike.

Javni oglas objavljen je 9.9.2022. godine u dnevnim novinama Oslobođenje i ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja piše NKP.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija