Forto o podršci Bećiroviću: Ovo radimo zbog naših roditelja, naše djece, naše zemlje

Forto o podršci Bećiroviću: Ovo radimo zbog naših roditelja, naše djece, naše zemlje


Predsjednik Naše stranke Edin Forto je poručio da se opozicija ujedinila oko kandidature SDP-ovog Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine zbog, kako je rekao, naših roditelja, naše djece i naše zemlje.

Ovo je izjavio danas u Parlamentu Bosne i Hercegovine tokom zvaničnog objavljivanja da će Bećirović biti kandidat. Kako je izjavio, prije svega je zahvalan predsjednicima koalicionih stranaka – SDP-a i NiP-a Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakoviću.

“Ponosno predvodim stranku koja je utemeljena na ideji izgradnje građanskog društva, na viziji zemlje u kojoj svaka osoba ima identična prava. Stranku, koja je gradila BH blok, koja je gradila Trojku, koja sada pruža rekordnom broju građanki i građana priliku da prvi put podrže zajedničkog kandidata opozicije. Ovo radimo zbog naših roditelja, naše djece, naše zemlje”, naglasio je Forto.

Osim SDP-a, NiP-a i NS-a, Bećirovićevu kandidaturu podržali su SBB, NES, Bh. inicijativa i Za nove generacije. Bećirović je strankama koje su ga podržale poručio da moraju biti promjena, a ne zamjena za aktuelnu vlast.

Najveća borba na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će između Bećirovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Izetbegović je danas ocijenio to da ujedinjenje opozicije govori koliko je SDA snažna.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija