Forto: Radnici iz Covid odjeljenja dobiće novčanu stimulaciju

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, saopćio je danas da će Vlada KS, radnicima iz Covid odjeljenja obezbijediti novčanu stimulaciju, direktno proporcionalnu broju provedenih dana u Covid odjeljenjima u prva tri mjeseca 2021.

Posebno se zahvalio radnicima u Covid odjeljenjima, koji su, kako je naveo, preživjeli neviđeni napor braneći nas od trećeg pandemijskog vala.

“Vlada će samo ovim radnicima obezbijediti novčanu stimulaciju direktno proporcionalnu broju provedenih dana u Covid odjeljenjima u prva tri mjeseca 2021. Očekujem isplatu stimulacija do kraja ovog mjeseca. Iako jesmo beskrajno zahvalni za njihov rad, stimulacija je samo prepoznavanje činjenice da pojedince u zdravstvenom sektoru trebamo nagraditi za posebno otežane uslove rada”, istaknuo je Forto.

Ovo u budućnosti, Vlada KS, kako je naveo, želi nametnuti kao jedan od osnovnih kriterija nagrađivanja radnika u zdravstvu.

Dodao je da juče nakon dužeg vremena doživjeli smo da u Sarajevu nemamo umrlih od Covida. Pored toga, imali smo sedam novozaraženih po izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

“Hvala građanima i firmama koji su poštivanjem epidemioloških mjera doveli do ovakvog rezultata! Stiglo je proljeće. Čini se kao da smo prebrodili krizu. To, naravno, nije tačno. Neće ni biti dok ne postignemo kolektivni imunitet, koji je moguć jedino masovnom imunizacijom”, rekao je.

Zamolio je sve da se ne opuštaju i da nastave poštovati mjere.

“Epidemija nije prošla. Novi val, poput onog s početka godine, i dalje vreba. Čuvajte sebe i svoje najmilije”, zaključio je premijer KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79