(FOTO) Asim iz Živinica godinama gradio kuću, za jednu noć požar sve odnio

Asim Goletić, stanovnik Nevrenče kod Đurđevika, godinama je od rudarske plate gradio dom. Kuću je gradio dio po dio, a s uređenjem doma nije prestao ni kada je otišao u penziju. Nedavno je završio renoviranje gornog sprata, gdje je sa suprugom planirao provoditi penzionerske dane.

Preko noći sve otišlo

A onda je sve preko noći uništeno. Goletićevu kuću je 16. januara zahvatio požar koji je u potpunosti uništio krov i gornji sprat kuće.

Međutim, Asim i njegova porodica nisu ostavljeni na cjedilu ni u ovim teškim trenucima. Mještani Nevrenče su odmah pokrenuli akciju za svog komšiju, a uključili su se i Živinički Hunjer, kao i džemat Đurđevik.

U muci se poznaju junaci, a prijatelji, poznanici i svi dobri ljudi su se pokazali na djelu kada su odlučili pomoći porodici Goletić.

– Velika većina vas je upoznata šta se desilo porodici Goletić. U jednoj noći požar im je uzeo 40 godina rada, truda i ulaganja. Allahovom voljom i odredbom stavljeni su na iskušenje ali kako oni tako i mi.

Prije ili kasnije učinjeno dobro djelo vas čeka

“Nije Musliman ko se zanoći sit a komšija mu gladan”, a svako će sebe ovde pronaći.

Akcija koju smo pokrenuli za njih je indirektna jer pored Hunjera i džemat Đurđevik pokrenuo je akciju. Ali ćemo dati sve od sebe da uradimo što više dobra i u ovoj akciji kao i u svakoj. Prije ili kasnije učinjeno dobro djelo vas čeka – napisali su na svojoj Facebook stranici iz Živiničkog Hunjera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79