(FOTO) Blokirano Sarajevo zbog dolaska delegacije iz RS-a u “Dobrovoljačku”

Delegacija NSRS danas će stići u Sarajevu gdje će odati počast poginulim pripadnicima JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u centru grada.

Tim povodom, od ranih jutarnji sati u ovom dijelu grada nalazi se veliki broj policijskih i specijalnih snaga, a dio grada u potpunosti je blokiran za saobraćaj piše Klix.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na regionalnom putu R446 (područje Kantona Sarajevo), ulici Derviša Numića, raskrsnici Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulici Zagrebačka, ulici Terezija, Skenderija, ulici Hamdije Kreševljakovića (dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume “Most na Skenderiji“ do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Čumurija – Atmejdan), osim unaprijed organizovano formirane kolone vozila sa učesnicima javnog okupljanja.

Zabrana pješačkog saobraćaja odobravat će se u zavisnosti od procjene pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS da se kolona ne može sigurno kretati u neizmijenjenom režimu saobraćaja, u ulici Skenderija (dionica od raskrsnice ulica Skenderija i ulice Čobanija do raskrsnice ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, uključujući lokalitet trolejbuske okretnice “Drvenije”, kao i most “Drvenija”), Hamdije Kreševljakovića (dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Čobanija do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Mjedenica).

Dolazak delegacije planiran je u 11 sati, a obustava će trajati sve do 12 sati.

O Dobrovoljačkoj stav je dao i Haški sud koji je ustanovio kako je kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici bila legitimna vojna meta. Ipak, decenijama nakon završetka agresije, političari u RS-u kao i brojna boračka udruženja iznova manipuliraju s brojem žrtava na ovom prostoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79