(FOTO) Čopori pasa napadaju građane i djecu u Zavidovićima

(FOTO) Čopori pasa napadaju građane i djecu u Zavidovićima


Situacija s psima lutalicama u gradu Zavidovići dostigla je nezapamćene razmjere, prelazeći sve granice tolerancije i sigurnosti građana.

Uznemirujući incidenti događaju se svakodnevno, a nedavni napad na jednog građanina u blizini Gradske uprave samo je jedan u nizu dokaza o ozbiljnosti situacije. Prema riječima očevidaca, čopor od otprilike 15 pasa lutalica napao je nesretnog čovjeka i njegovog starijeg suputnika u ranim jutarnjim satima.

Tek blaga odbrana bila je dovoljna da se spasi život, no zamislite što bi se dogodilo da je u pitanju bilo dijete koje bi bez sumnje podleglo brutalnom napadu. Dodatno je zabrinjavajuće što je u to vrijeme vladala potpuna tama, jer je gradska rasvjeta već odavno ugašena.

Ne samo da se situacija iz sata u sat pogoršava, već se problem širi na razne dijelove grada. Posebno su ugrožene žene koje rano jutrom idu na posao do restorana poput Avlije, Orijenta i Asciniće Dugi. Na istim lokacijama, u večernjim satima, dok djeca nevino šetaju, pojavljuju se čak 2 do 3 čopora s dvadsetak lutalica. Kako građani Zavidovića mogu normalno funkcionirati i osjećati se sigurno kada su takvi prizori svakodnevnica?

Stanovnici centra grada, poput mene, suočavaju se s noćnim nemirima zbog neprekidnog laveža pasa. Nemogućnost zaspati prije ponoći samo je jedan od mnogih dokaza da su nadležni organi potpuno zakazali u rješavanju ovog gorućeg problema.

Postavlja se pitanje: Koliko ljudskih žrtava i tragedija treba prije nego što netko shvati da je vrijeme da se počne djelovati? Da li je potrebno da nečije dijete bude rastrgano da bi se konačno poduzelo nešto?

Građani se s pravom pitaju zašto političari Zavidovića ne preuzimaju odgovornost i umjesto izgovora o neuspjehu javnih poziva za zbrinjavanje pasa, ne poduzmu konkretnije korake. Je li moguće da čak i najnesposobnija osoba može raditi u Gradskoj upravi? Očigledno je da postoje ozbiljni propusti u sustavu koji omogućavaju takvo stanje.

Dakle, postavlja se pitanje: Što se točno mora dogoditi da svaki pojedinac počne obavljati svoj posao.

Dok građani svakodnevno apeluju za pomoć, gradonačelnik Zavidovića i gradska uprava – nijemo posmatraju i ne oglašavaju se.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija