(FOTO) Danas počinje queer festival: Na ateljeu ‘Ismet Mujezinović’ u Tuzli osvanuo grafit ‘Pe*eri liječite se’

U Tuzli će 15. i 16. marta biti održan peti po redu Međunarodni festival queer filma i umjetnosti “Merlinka”.

Svečano otvorenje festivala queer filma i umjetnosti “Merlinka” bit će upriličeno u petak 15. marta u 19 sati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli.

Tokom dva dana trajanja festivala planirana je projekcija filma, diskusija na temu “Feminizam za svako LGBT slovo”, zatim emotivanje kratkih igranih fimova, te party svečanog zatvaranja fesstivala u Jazz clubu u Tuzli.

Jutros je na ateljeu Ismet Mujezinović osvanuo ispisan neprimjeren, uvredljiv i homofobni grafit, piše Tuzlanski portal.

Pored toga, na više lokacija u Tuzli izlijepljeni su plakati koji pozivaju na mirni protest povodom festivala, navedeno je:

“Pozivaju se savjesni građani Tuzle na mirni protest ispred ateljea: ‘Ismet Mujezinović’ preko puta katoličkog centra dana 15.03.2019. – Petak u 18:00h radi sprječavanja otvaranja i održavanja nakaradnog i nemoralnog ‘Queer Festa’- Ne dozvolimo da naša djeca budu žrtve” ispisano je na plakatima.

Iako se festival održava već petu godinu, ranije se nikada nije dogodilo iskazivanje suprotnog mišljenja na ovakav način. Zbog svega navedenog večeras će biti angažovan veći broj zaštitara i policajaca a o svim dešavanjima upoznate su državne i međunarodne institucije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments