(FOTO) Evo kako Petrinja izgleda godinu dana nakon razornih potresa

Godina je dana prošlo od razornog potresa magnitude 6,2 po Richteru, koji je 29. prosinca pogodio Petrinju u Hrvatskoj, odnio živote i teško oštetio cijelu Sisačko-moslavačku, ali i okolne županije. Pogledajte kako danas izgleda ovaj grad kroz objektiv fotoaparata.

Na Baniji je izgrađen tek manji broj privremenih kuća, i to zahvaljujući donatorima, a društvo koje je potres ujedinio u čvrsto zajedništvo, danas je razbijeno na uske skupine u kojima je moguće osigurati tople ljudske odnose.

Domaćini zamjeraju vlastima da su vrlo brzo povukle službe koje su mogle pomagati u obnovi, da su prekinule javnu prehranu koju su naslijedili od volontera, te da lokalna tijela koče nastojanja donatora da što prije riješe najteže probleme stanovanja stradalnika.

Sisačko-moslavačka županija svakodnevno je izvještavala o broju oštećenih stambenih objekata, koji su prelazili brojku od 40 tisuća, ali nikada nije rečeno koliki je to udio u ukupnom broju građevina, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79