(FOTO) Građani ne žele više drvene mostove iz prošlog vijeka

(FOTO) Građani ne žele više drvene mostove iz prošlog vijeka


Građani mjesne zajednice Terovo i Stupari već duže vrijeme apeliraju na nadležne vlasti da se saniraju drveni mostovi koji predstavljaju vitalnu infrastrukturu za njihovu zajednicu. Nažalost, do sada nije bilo sluha od strane političara za njihove potrebe piše Crna-Hronika.

Drveni mostovi u Stuparima su ključni za svakodnevni život mještana, omogućavajući im prelazak preko rijeka i kanala koji dijele naselje. Mnogi od ovih mostova su u lošem stanju, što predstavlja ozbiljnu opasnost za sigurnost građana. Mještani su u nekoliko navrata organizirali peticije i slali molbe općinskim vlastima, ali su njihove inicijative ostale bez konkretnih odgovora.

„Ovi mostovi su jedina veza između naših domova i ostatka naselja. Svaki dan strahujemo da će se neki od njih urušiti pod našim nogama. Građani Kladnja u MZ Stupari i MZ Tarevo su potpisali peticiju za hitnu rekonstrukciju drvenih mostova na putu Stupari-Dubrava.

U prethodnom periodu poslato je mnogo dopisa i inicijativa prema općini u čijoj su nadležnosti mostovi, ali do realizacije nije došlo. Građani su primorani na ovaj način da se obrate višim nivoima vlasti i zatraže hitno reagovanje.

Preko mostova se svakodnevno kreću građani prema ambulanti, autobusi sa učenicima prema školi kao i svi stanovnici MZ Stupari i MZ Tarevo. – kaže za naš portal dugogodišnja stanovnica ovog naselja.

„Ne tražimo puno, samo osnovnu sigurnost za nas i našu djecu.“

POGLEDAJ GALERIJU

Iako su problemi jasno vidljivi, lokalni političari i dalje ne reagiraju. Mještani smatraju da su njihovi apeli ignorirani zbog političkih igara i nedostatka volje da se riješe problemi manjih zajednica.

Građani Tetova najavljuju da će nastaviti s pritiscima na vlasti i razmatraju mogućnost organizacije protesta ukoliko se ne poduzmu hitne mjere za sanaciju mostova. U međuvremenu, njihova svakodnevica ostaje obilježena nesigurnošću i strahom.

S obzirom na to da su drveni mostovi vitalni za život ove zajednice, nadležni bi trebali hitno reagirati kako bi osigurali sigurnost i normalan život građana MZ Stupari.

Nažalost ova situacija podsjeća na legendarnu scenu iz kultnog firma “Ko to tamo pjeva”

@balkan_kino Da se ja pitam ja bih proterao autobus ovuda…😂😂#kototamopeva #foryourpage #fyp #viral #fypシ #domacifilmoviiserije #domaceserije #actors ♬ original sound – Balkan_Kino


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija