(FOTO) GSS-ov izvještaj o tragediji

Do tijela nesretnih žena i automobila bilo je izuzetno teško doći. Teren klizav i blatnjav zbog kiše koja je padala od jutra. Skoro sat su se ekipe pokušavale probiti do rijeke, a oko 15.30 u pomoć su pozvane i ekipe GSS-a sarajevske općine Novi Grad.

GSS Novi Grad Sarajevo u popodnevnim satima je putem Operativnog centra CZ Novi Grad Sarajevo je dobila poziv za ispomoć koji je prethodno zaprimio poziv od Kantonalne uprave civilne zaštite KS, kod traganje za smrtno stradalim u nesreći koja se dogodila na putnom pravcu od Pala prema Sarajevo, gdje smo se stavili na raspolaganje kolegama iz Republičke uprave civilne zaštite i GSS Republike Srpske te smo direktno pomogli kod izvlačenja tjela iz rijeke Miljacke i osiguranju sa kopna tima za spašavanje na vodi i pod vodom GSS Foča.


U ovoj akciji su učestvovali GSS Jahorina,GSS Foča,SK WOLF,GSS Stanica Sarajevo,GSS Ilidža GSSuBiH, GSS Novi Grad Sarajevo GSSuBiH,MUP RS,PVB Kantona Sarajevo,CZ Novi Grad Sarajevo.

PORTPAROL Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović kazala nam je jučer kako će nakon završene obdukcije tijela stradalih žena i vještačenja vozila policija moći saopćiti više informacija o uzroku nesreće.

(FOTO) Detalji nesreće: Dvije žene ispale su iz vozila, druge dvije ostale zaglavljene u automobilu 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments