(FOTO) Hikmet iz Zenice zaustavio lopova u krađi humanitarne kutijice

37-godišnji Hikmet Hećimović iz Zenice jučer je savladao lopova koji je pokušao ukrasti humanitarnu kutiju kompanije “Pomozi.ba” sa lokalne trafike piše Crna-Hronika.

Nemili događaj desio se kod restorana Salčinović u blizini parka Papirna i to par trenutaka poslije džume namaza. Nažalost tom prilikom Hikmet je povrijedio svoju lijevu nogu ali je smjestio lopova tamo gdje i pripada. Iza rešetaka policijske stanice MUP-a ZDK.

Ovaj po zanimanju majstor grijanja iz Njemačke svoj odmor u BiH će dugo pamtiti.

“Jučer poslije džume namaza u Zenici kod parka Papirna čuo sam da neko traži pomoć i pogledao sam preko ceste vidim da neki lik pokušava da ukrade ili opljačka radnju i ukrade onu kutiju u koju se ubacuje novac za Pomozi.ba i ja sam bez imalo razmišljanja o posljedicama ili bilo čemu odmah krenuo preko ceste da zaustavim sreća moja nije bilo auta mislim da bi me pokupili.

Kad je vidio da sam krenuo prema njemu počeo je da bježi i ja sam nakon 100 metara iskrenuo nogu ali sam nastavio, da bi poslije možda nekih 100 metara još jednom je iskrenuo, ali nisam odustajao dok ga nisam uhvatio i uspio sam hvala Bogu.

Drago mi je što taj neradnik i lopov ništa nije ukrao. Ja sam završio u bolnici a lopov iza rešetaka” – izjavio je Hikmet Hećimović za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79