Pritvor za osumnjičene u slučaju brutalnog ubistva Nermine Ravlić: Objavljeni detalji

Kantonalni sud u Sarajevu, na prijedlog tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, odredio je jednomjesečni pritvor Goranu Ravliću, Leđibi Ravlić i Latifu Jašareviću zbog sumnje u brutalno ubistvo Nermine Ravlić.

Goran i Leđiba Ravlić osumnjičeni su za okrutno ubistvo, dok je Latif Jašarević osumnjičen za neprijavljivanje krivičnog djela i pomaganje osumnjičenima nakon zločina.

Prema istrazi, Goran i Leđiba Ravlić su, nakon dogovora, na okrutan način usmrtili 38-godišnju Nerminu Ravlić, suprugu Gorana Ravlića, u stanu u ulici Kolodvorska.

Osumnjičeni su najprije žrtvi uskratili bilo kakvu komunikaciju sa spoljnim svijetom, a zatim je danima psihički i fizički zlostavljali, što je na kraju rezultiralo njenom smrću. Latif Jašarević se sumnjiči da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio, te da je pokušao pomoći u prikrivanju zločina.

Tokom uviđaja, kojim je rukovodila dežurna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova zločina. Istraga se nastavlja kroz brojna vještačenja i druge dokazne radnje, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Nermina Ravlić brutalno je ubijena prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Pofalići, pokazala je istraga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79