(FOTO) Još se ne zna uzrok pomora ribe u rijeci Bosni

(FOTO) Još se ne zna uzrok pomora ribe u rijeci Bosni


U razmaku od dva dana, na dva lokaliteta na području Zeničko-dobojskog kantona desili su se vodni incidenti u rijeci Bosni, kada je došlo do pomora ribe.

Prvi se desio 27. augusta na lokaciji Vranduka, a drugi 29. augusta u Maglaju u blizini privrednog subjekta Natron Hayat.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona kazali su nam danas da se još čekaju rezultati vještačenja uzetih uzoraka.

Istakli su da je, prema operativnim podacima, moguće da se radi o dva različita zagađivača, ali je potrebno sačekati vještačenja, utvrditi uzrok pomora ribe, utvrditi uzročno-posljedičnu vezu, nakon čega će Tužilaštvu ZDK biti upućen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, ako ništa po nepoznatom počiniocu.

Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, rekao je da još nemaju rezultate vještačenja, te da se u oba slučaja uključio Federalni vodni inspektorat jer se sumnja da se radi o zagađenju koje se odnosi na privredne subjekte piše Faktor.

U Federalnoj upravi za inpekcijske poslove, u sklopu koje je i Federalni vodni inspektorat, kazali su da su inspektori još na terenu i da se čeka laboratorijski nalaz.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija