(FOTO) Kakav stan možete kupiti u Sarajevu za 100.000 KM

(FOTO) Kakav stan možete kupiti u Sarajevu za 100.000 KM


Bosna i Hercegovina u vrhu je europskih zemalja s najnižim cijenama nekretnina, pokazalo je najnovije istraživanje kojeg je sprovela agencija Deloitte, dok su u zemljama Europske unije stanovi najjeftiniji u Rumuniji. Ipak posjed stana za mnoge Bosance i Hercegovce postaje nemoguća misija upravo zbog cijena koje rastu iz godine u godinu. Da li se očekuje stabilizacija ili pad cijena nekretnina, da li će sa padom cijena materijala pojeftiniti i novogradnja, kakav je odnos potražnje i ponude i kakvi su uvjeti za dobijanje stambenih kredita u vremenu inflacije.

Slaba ponuda, a velika potražnja

Trend cijena izazvan je sa nekoliko faktora, napominje, a to je nepovoljnim okolnostima globalno i nepovoljnim okolnostima regionalno, uključujući i političke faktore.

“Stambeni krediti i dugoročni krediti se uzimaju na dug rok, i vrlo je teško procijeniti šta će biti za 10-15 godina. Savjetujem: građani, pod broj jedna opez, pod broj dva opez, i broj tri – uvijek oprez. Kad kupujete nekretninu provjeravajte sve, nemojte špekulativno kupovati, nemojte reći biće sve u redu i dokumentacija će se riješiti. Što se tiče banaka, pokušavajte kod više banka, pogotovo, ako ste kreditno sposobni. Banke traže i cijene kreditne sposobne ljude i u tom smislu morate pregovarati i dobiti najbolje uslove”, rekao je Osmanbegović.

 

Cijene nekretnina od početka pandemije vrtoglavo rastu i gotovo da je nemoguće pronaći stan u glavnom gradu za iznos od 100.000 KM.

Na najpopularnijem pretraživaču za prodaju nekretnina olx.ba potražili smo stanove koji koštaju do 100.000 KM u Sarajevu.

Prvi rezultat koji smo dobili je stan u opštini Centru, u Bolničkoj ulici koji košta 97.500 KM. Stan je veličine 37 kvadrata.

POGLEDAJ GALERIJU

Za cijenu od okruglo 100.000 KM možete kupiti stan veličine 38 kvadrata u Drinskoj ulici u naselju Pofalići.

Pronašli smo i jedan stan na divnoj lokaciji u sarajevskom naselju Vraca, 35 kvadrata košta “samo” 67.000 KM ali nije definisan po pitanju objekta u kome se nalazi.

Pored tri nabrojana stana gotovo je nemoguće pronaći druge nekretnine u Sarajevu koje su jeftinije od navedene cijene. Ono što je zanimljivo je da za cijenu do 100.000 KM možete kupiti solidan stan u Istočnom Sarajevu piše n1


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija