Šef sarajevskog podzemlja uz jake sigurnosne mjere predat Tužilaštvu BiH na saslušanje

Prije njega, iz prostorija MUP-a KS-a je odveden Fahrudin Gačanović, pripadnik DKPT

Admir Arnautović Šmrk,koji je danas uhapšen zbog organizovanog kriminala i dilanja narkotika, večeras je predat Tužilaštvu BiH gdje će ujutro biti saslušan.

Prije njega, iz prostorija MUP-a KS-a je odveden Fahrudin Gačanović, pripadnik DKPT koji je također uhapšen u istoj akciji.

Gačanović se tereti da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Još se traga za Adnanom Maglićem.

O daljim mjerama će odlučiti postupajući tužitelj piše Oslobođenje.

 

(VIDEO) Pogledajte dio policijske akcije u kojoj je lišen slobode Šmrk i bivši pripadnik SIPA-e Fahrudin Gačanović

Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo “povreda tajnosti postupka” i to u vrijeme dok je bio pripadnik SIPA-e.

Kako saznajemo, uhapšeni Gačanović donedavno je radio u SIPA-i. On je bio dugodišnji vozač Vahidina Šahinpašića Šaje, glavnog inspektora SIPA-e i pomoćnik direktora SIPA na poslovima kriminalističko istražnog odjela. Važio je za njegovog čovjeka od povjerenja.

Gačanović je tek prije pola godine je prebačen u DKTPBIH.

Uhapšeni su večeras dovedeni u državno Tužilaštvo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Jedna od te dvije osobe je šef sarajevskog podzemlja Admir Arnautović Šmrk. Druga osoba je pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT) Fahrudin Gačanović koji je godinama radio u SIPA-i, a prije nekoliko mjeseci prešao u DKPT.

Odjeljenje za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS saopćio je da poduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. istog zakona (Neovlašteni promet opojnih droga) policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, tokom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i lišenja slobode osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, i to:

A.A. rođen 1980.g. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je lišen slobode od strane policijskih službenika Uprave policije, dok je za licem A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, slobode je lišen F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Slobode lišene osobe su smještene u službene prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i lišenja slobode istog.

Kako saznajemo, A. M. je Adnan Maglić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79