(FOTO) Kako je izgledala potraga za Senadom Lončarom na Borijama kod Sarajeva

Znatan doprinos u potrazi za Senadom Lončarom su dali Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo i njihove kolege iz Posušja. Prepričali su tok potrage za Lončarem čije je beživotno tijelo pronađeno jučer, 12. augusta na Borijama kod Sarajeva.

Novogradskoj Gorskoj službi nestanak je porodica prijavila u nedjelju, 11. augusta sedam minuta prije ponoći. Nedugo poslije poziva su počeli sa potragom.

“Okupili smo ekipu, opremu, obavijestili Policijsku upravu Stari Grad i odmah se uputili na lokaciju Borija odnosno mjesto nestanka”, naveli su.

Zatim su razgovarali sa porodicom nestalog. Time su došli do podataka o Lončaru. Uslijedila je potraga na užem lokalitetu na mjestu gdje je posljednji put viđen. U potragu su se uključili i ostali pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

“Ulažemo napore i dajemo sve od sebe zajedno sa porodicom i prijateljima nestalog na temperaturi 39 stepeni – na teritoriji kontaminiranom minama, veliki broj zmija s kojim su se susreli potražni timovi u cilju pronalaska nestale osobe”, objasnili su.

Dobili su pomoć kolega iz Posušja.

Intenzivna potraga je okončana u 15:15 sati kada su pronašli beživotno tijelo. Porodica je potvrdila da je riječ o nestalom Senadu Lončaru. Policija je izvršila uviđaj.

Pretpostavlja se da je preminuo uslijed dehidracije.

Na dan kada je prijavljen njegov nestanak, 11. augusta, Lončar je čuvao ovce u mjestu Borije kod Sarajeva. Nakon što se nije vratio kući, porodica je prijavila nestanak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments