(FOTO) Komšić ovo smatra provokacijom: Na Jahorini vježba MUP-a RS-a, stigla oklopna vozila

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvesti vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji, najavljeno je iz MUP-a.

Vježba će biti održana u 12.00 časova u krugu preduzeća “Dragiša komerc”.

Na Jahorini će policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Srpske i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvesti vježbu sprječavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Jahorina”

Vježba će biti održana u 12.00 časova u blizini hotela “Dva javora”.

Avaz je objavio fotografiju i prenosi da su na Jahorini već stigla oklopna vozila.

Novinarske ekipe imaće priliku da zabilježe obje vježbe s tim da je potrebno da zainteresovani mediji budu na ovim lokacijama najkasnije do 11.45 časova. Planirane su izjave za novinare.

Kako je saopćeno iz kabineta Komšića, on je tu vježbu nazvao provokacijom te upoznao sa time Gabriela Escobara.

“U vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta”, saopćeno je iz kabineta Komšića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79