(FOTO) MUP TK lišio slobode 6 lica iz Srebrenika i 1 lice iz Brčkog

(FOTO) MUP TK lišio slobode 6 lica iz Srebrenika i 1 lice iz Brčkog


Danas su pripadnici MUP-a TK lišili slobode šest lica na području Srebrenika i jedno lice na području Brčko Distrikta.

Slobode su lišeni M.B. (1961), Š.Č (1963), M.S. (1969), E.S. (1958), Z.O. (1964), K.A. (1965) i M.M. (1960).

Tokom pretresa njihovih stambenih i pomoćnih objekata, motornih vozila, pronađeni su i oduzeti mobiteli, veća količina novca u različitim valutama, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se navedena lica sumnjiče.

POGLEDAJ GALERIJU

Pretresi su se izvršili na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Grad Srebrenik i okolina), kao i Brčko Distrikta.

Oni su po nalogu postupajućeg Tužioca Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona lišeni slobode zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i Pranje novca.

M.B. (1961), Š.Č (1963), M.S. (1969), E.S. (1958), Z.O. (1964), K.A. (1965) i M.M. (1960) su lišeni slobode nakon višemjesečne istrage koju su provodili službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog i kompjuterskog kriminaliteta i Odsjeka za kriminalističko – obavještajnu podršku.

POGLEDAJ GALERIJU

Akciju su izvršili policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u saradnji sa Policijom Brčko Distrikta, postupajući po Naredbama Općinskog suda u Srebreniku a pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje rukovodi istragom.

Isti će nakon kriminalističke obrade, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, biti predati Kantonalnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija