(FOTO) Nastavljena potraga za 13-godišnjim dječakom koji je nestao u Uni

Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, potvrdio je da je jutros nastavljena potraga za 13-godišnjim dječakom D. I., koji je u subotu, nakon prevrtanja čamca, nestao u hladnoj i nabujaloj Uni.

U potrazi su, osim prijedorskih vatrogasaca, Tima za spašavanje na vodi i pod vodom, i vatrogasci iz Bosanskog Novog, kao i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS te policijski službenici PU Prijedor. Za nestalim dječakom i danas tragaju i novski ribari.

– Vatrogasci će nizvodno rijekom Unom pretražiti teren do Dobrljina, a pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS do Bosanske Kostajnice. To je nekih 30 kilometara Une – pojasnio je detalje potrage Miljuš i dodao da potragu otežava hladna, mutna i nabujala Una, kao i da je u ovom trenutku nezahvalno davati bilo kakve prognoze.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79