(FOTO) Obilježeno 30. godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

(FOTO) Obilježeno 30. godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske


U okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas je u Trebinju na Trgu slobode održan taktičko-tehnički zbor MUP-a i koncert Policijskog orkestra, koji je posjetio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

„Povodom 30 godina MUP-a Srpske, odlučili smo da širom Repbulike Srpske u našim gradovima napravimo taktičko-tehnički zbor gdje ćemo prikazati i omogućiti našim građanima da vide sa čim to MUP raspolaže što se tiče opreme, tehnike i naoružanja. Sve ovo je u skladu sa zakonom i u cilju zaštite naših građana i bezbjednosti Republike Srpske.“ istakao je ministar Lukač.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će, prema riječima ministra Lukača, ove dane iskoristiti kao dane otovrenih vrata gdje će se djeci školskog uzrasta prikazati sve ono čime Policija Srpske raspolaže, a računajući da su ta djeca zainteresovana da sutra budu pripadnici MUP-a, nose uniformu Policije Republike Srpske i koji će se brinuti za bezbjednost Republike Srpske.

„Ovo je način da građani vide da smo potpuno otvoreni i transparentni i radu u zajednici, ali i da bismo omogućili i ovoj našoj djeci u Trebinju, Bijeljini, Sarajevu, Doboju, Prijedoru, a ne samo Banjaluci kao što smo to radili svake godine, da imaju priliku da vide sa čime to policija raspolaže.“ ističe ministar Lukač.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Policijskom upravom Trebinje na jednom visokom nivou, te da je bezbjednost neophodna.

On je istakao da je Trebinje ocijenjeno visokom ocjenom upravo zbog dobre bezbjednosti i da je tako ocjenjuju turisti koji dolaze u Trebinje kao i građani, što znači da se ide u pravom smijeru.

Gradonačelnik je dodao da očekuje da će stanje bezbjednosti biti zdržano minimalno na ovom nivou, odnosno podignuto na još veći.

„Što se tiče današnjeg dana ja mogu da kažem da sam srećan i zadovoljan i da izrazim zahvalnost svim građanima i svoj djeci koja su došla danas i koji će doći u toku ovog taktičko-tehničkog zbora da vide sa kojom opremom i naoružanjem raspolaže MUP Srpske.“ rekao je načelnik Laketa.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija