(FOTO) Ogorčena Vanesa tvrdi da su je policajci maltretirali zbog 10 eura. Morala smo i prozor razvaliti

Redakciji portala Crna-Hronika javila se supruga vozača putničkog motornog vozila marke BMW koja je doživjela neugodnu situaciju od službenih lica MUP-a Republike Srpske PS Rudo.

Kako tvrdi Vanesa T. ona je iz Sarajeva krenula za Crnu Goru u večernjim satima sa svojom bebom koja je napunila tek 5 mjeseci života. Na lokalitetu grada Rudo, zaustavili su ih službenici zbog svjetla na automobilu koje nije radilo.

“Nevjerovatno koliko su bili bahati i bezobrazni prema majci sa djetetom. Jedan je i krenuo na mene” – počinje svoju priču Vanesa za portal Crna-Hronika.

“Sinoć mi se desila neugodno situacija u Rudo. Bila sam sa bebom od 5 mjeseci, mužem krenuli smo za Crnu Goru iz Sarajeva međutim u toku putovanja sijalica mi je jedna prestala raditi, gdje me je policija zaustavila u Rudom kod benzinske pumpe.

Napisali su mi kaznu i dali naredbu da moram da se u policijsku stanicu, da bi platila kaznu koja košta 10 eura sa bebom od 5 mjeseci. Međutim sve bi to bilo bezveze da nisu bili bahati prema meni. Kako sam izašla iz automobila da platim kaznu, auto mi se zaključao a djete mi je ostalo u vozilu. Morala samo prozor razvaliti kako bi ušla u BMW-a.

Sve se to dešavalo ispred policijske stanice gdje su se policijski službenici nekorektno ponašali prema meni, majci malodobnog djeteta. Čak me je jedan od njih krenuo da me vređa i da kao nasrne na na mene. Nevjerovatna činjenica je i ta da mi te službene osobe koje bi trebale biti na strani građana, nisu uopšte pomogle da uđem u zaključano vozilo.

Sramota, a da je kakav kriminalac bio za volanom BMW-a ne bi ga smjeli ni pogledati. Spustili bi pogled, ali ne. Vidjeli nedužnu ženu, i odmah tako. Nije mi krivo što mi nisu pomogli, sposobna sam sama, ali mi je krivo što su bili bezobrazni prema meni. Mislim da to nisam zaslužila” – izjavila je ogorčena Sarajka za portal Crna-Hronika.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79