(FOTO) Parking papak u Sarajevu: Terencem se popeo na trotoar kod Vječne vatre

(FOTO) Parking papak u Sarajevu: Terencem se popeo na trotoar kod Vječne vatre


Prema posljednjem izvještaju BIHAMK-a veliki broj saobraćajnih nezgoda na bh. cestama, između ostalog, rezultat je nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa, kao i niskog nivoa saobraćajne kulture i većeg broja učesnika u saobraćaju.

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci saobraćajne nekulture u saobraćaju a posebno (ne)kulture parkiranja automobila. Osim što se nesavjesno parkira pred ulaz u garažu, objekat, privatni prostor ili blokira druge automobile na parkingu još češće se događa da bahatost ide u krajnost pa „penju“ po trotoarima i zelenim površinama.

U glavnom gradu sada je već „popularan“ parking preko puta Vječne vatre pa smo šetajući kroz grad uočili jednog takvog vozača.

Nije mario što parkira na trotoaru, što blokira vidljivost drugim vozilima ili put pješacima. . . Jednostavno je parkirao kao da je sve uredu i odšetao se.

Po komentarima prolaznika jasno je da su ogorčeni ali i nemoćni, jedan od njih je kazao: „Mogao je i u trgovinu parkirati“.

Podsjećamo, u saobraćajnim nezgodama u Bosni i Hercegovini smrtno je stradalo 255 osoba, dok je 9.799 zadobilo teže ili lakše tjelesne povrede. Tokom protekle godine registrovano je 535 ili 1,8 posto nezgoda više u odnosu na 2020, piše Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija