(FOTO) Početnik u Peugeotu pratio navigaciju i završio na teškom makadamskom putu: Preko 4 ga vadili iz blata

(FOTO) Početnik u Peugeotu pratio navigaciju i završio na teškom makadamskom putu: Preko 4 ga vadili iz blata


Neobična nesreća dogodila se jučer u blizini Goražda piše Crna-Hronika.

Na poziv dežurnog dispečera BIHAMK Asistencije d.o.o. Sarajevo šlep služba firma Efa Compani d.o.o. Goražde jučer oko 21:00 sati – 31.12. 2023 zaprimila je poziv da se u mjestu Rosijevići Grad Goražde nalazi jedno putničko motorno vozilo marke Peugeot 307.

Vozač se krečući se iz pracva Prače u mjestu Hranjen a koristeći navigaciju pogrešno skrenuo u pracu sela Rosijevići, nakon čega je došlo do zaglavljivanja vozila na teškom šumskom, makadamskom i blatnjavom putu.

Odmah po zaprimljenom pozivu i sačinjavanju plana akcije, određivanju adekvatnog vozila i opreme potrebne za ovu akciju upućujemo se na mjesto događaja.

S obzirom da se ovo vozilo nalazilo duboku u šumi sa brojnim preprekama akcija izvlačenje ovog vozila trajala je nešto malo duže iza ponoći do 02:20 sati – 01.01. 2024. nakon čega je vozilo bezbjedno prevezeno do gradske zone Grada Goražda.

Hvala dežurnom operativnom dispečeru kolegi iz BIHAMK Asistencije d.o.o. Sarajevo na dobroj koordinaciji i pomoći prilikom realizaciji ove akcije.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija