(FOTO) Policija u Prijedoru pokazivala oružje srednjoškolcima te pred njima izvela vježbu

Pripadnici Policijske uprave Prijedor i Uprave za policijsku obuku danas su u Prijedoru upoznali srednjoškolce sa uslovima upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i sa drugim detaljima koji se odnose na način školovanja.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica pozvao je srednjoškolce da upišu Srednju školu unutrašnjih poslova jer tako biraju profesiju koja pomaže i štiti ljude, a imaju i priliku da napreduju.

„Srednja škola unutrašnjih poslova je specifičan oblik školovanja, internatski tip, a pored toga što će polaznici sigurno biti zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, mogu da se bave drugim sportovima i borilačkim vještinama, kao i da se dalje stručno usavršavaju posebno u oblasti pravnih nauka“, rekao je načelnik Milojica koji je i sam bio pitomac nekadašnje Srednje škole unutrašnjih poslova MUP-a Republike Srpske.

Pripadnik Policijske uprave Prijedor Mladen Došen rekao je da je ponosan što je pohađao nekadašnju Srednju školu unutrašnjih poslova za koju je istakao da je specifičan vid školovanja.

„Pored toga što nudi mnoge pogodnosti za obuku i napredovanje, u ovoj školi se stiču trajna i čvrsta prijateljstva tako da svoja pozitivna iskustva rado dijelim sa svima onima koji imaju želje i afiniteta da se bave profesijom policajca“ rekao je on.

Srednjoškolci su se danas upoznali sa sredstvima i opremom koju policija koristi u svom radu, te vozilima Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, a objašnjeno im je i kada se koriste u policijskom radu konjica i službeni psi.

Takođe, imali su priliku da vide službene konje, a pripadnici Jedinice žandarmerije izveli su pokaznu vježbu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79