(FOTO) Policija u Tuzli teško pretukla humanistu i demobilisanog borca Armije RBiH Suada Žilića

(FOTO) Policija u Tuzli teško pretukla humanistu i demobilisanog borca Armije RBiH Suada Žilića


Šokantne fotografije stižu iz Tuzle. Naime, kako stoji u saopštenju Kadira Hajdarevića, Predsjednik Skupšine NK Rudar, njegov zamjenik Suad Žilić je pretučen u ovom gradu od strane policijskih službenika.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Poštovani, ovim putem želimo da obavjestimo javnost, da je naš dugogodišnji član i aktivista Kluba, koji trenutno obnaša dužnost zamjenika predsjednika skupštine NK Rudar Bukinje- Šićki Brod, gospodin Suad Žilić , brutalno pretučen, samo 100 metara od svoje kuće.

Kako saznajemo od imenovanog pretučen je od strane pripadnika policijske Uprave Tuzla, Policijska stanica Zapad-Miladije.

Suad Žilić slovi za jednog veoma uzornog komšiju, humanistu i uzornog roditelja i supruga. Demobilisani borac je ARBiH , čiji je bio pripadnik tačno 1463 dana, pokretač je mnogih akcija u svojoj MZ, koreograh mnogih KUD-eva Grada Tuzle i šire.

Dugogodišnji je aktivista i član Uprave NK Rudar, Općinski viječnik Tuzla, bio je član općinske komisije za ljudska prava i slobode Tuzla.

Rođen je 1960 god., oženjen i ima jedno žensko dijete. Kompletna porodica je uzorna. Iz razloga što gosp. Suad Žilić trenutno obnaša dužnost zamjenika predsjednika skupštine NK Rudar, mi kao Klub osjećamo potrebu i obraćamo se javno svim nadležnim institucijama i službama, da sprovedu samo fer, korektnu i profesionalnu istragu povodom ovog slučaja.

Ne želimo ni u jednom trenutku da se mješamo u rad policijskih, tužilačkih i sudskih službi, ali neko nam je dužan , kao građanima sutra da nam da obrazloženje, šta to treba čovjek da uradi da bi ovako bio pretučen, jer iz priloženog se vidi da je ovo malte ne bio i pokušaj ubistva.

 

Gospodo želimo samo istinu, zar je ovo zaslužio jedan demobilisani borac ARBiH sa 1463 provedenih dana direktnog učešća u odbrani domovine BIH. Klub NK Rudar okuplja borce Armije RBiH, RVI ARBiH i djecu istih.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija